Leer zeilen bij Zeilclub ABN AMRO

Geplaatst op 11-01-2024  -  Categorie: Algemeen

 

Even alles loslaten na een dag werken? Schrijf je in voor de zeillessen van Zeilclub ABN AMRO.

Vanaf mei staan onze instructeurs klaar om je de principes van het zeilen bij te brengen. Het doel van zeillessen is om je vaardigheden aan te leren die nodig zijn om als schipper van een open boot het water op te gaan. De Randmeer waarop je lest, is een stabiele en comfortabele kielboot, ideaal voor zowel beginners als gevorderde zeilers. Deze boot biedt de perfecte omgeving om stap voor stap te leren zeilen en te genieten van wind en water.

De Zeilclub organiseert zeilcursussen voor beginners en gevorderden. De zeilcursussen worden doordeweeks, ’s avonds en in het weekend gegeven op de Westeinderplassen vanuit Jachthaven Dragt in Aalsmeer. 

 

De zeilcursus open boten is bedoeld voor leden die geen of beperkt zeilervaring hebben. Gedurende tien lessen (tien avonden of vijf dagen) oefen je met een ervaren instructeur het zelfstandig zeilen en aansturen van je bemanning. Na succesvolle afronding van de praktijklessen en een theorie-examen ontvang je het open boten brevet. Met dit brevet mag je als lid van de Zeilclub kosteloos van onze Randmeren gebruikmaken. De zeilcursus open boten kost 195,00 euro. 

Ben je in het bezit van het A-brevet en wil je graag door? Dan kan je je inschrijven voor de zeilcursus gevorderden. Tijdens deze lessen borduren we voort op wat je het afgelopen jaar hebt geleerd met als doel het behalen van het O-brevet. Samen met je instructeur en medecursisten maak je een plan om snel beter te leren zeilen.

Wanneer je in het bezit bent van het O-brevet ga je tijdens de zeilcursus ervaren met de IBAN op pad om het maximale uit de boot te leren halen. Denk aan het toepassen van de juiste zeiltrim, het gebruik van de trapeze en spinnaker en het oefenen van wedstrijdelementen. Wanneer je deze onderdelen onder de knie hebt stap je over op de TIKKI€ om de technieken op een kajuitboot toe te leren passen.

De vervolgcursussen bestaan uit vijf lessen (vijf avonden of drie dagen) onder begeleiding van een ervaren instructeur en kost 97,50 euro. 

 

Enthousiast geworden? Meld je dan snel aan voor het lidmaatschap van de Zeilclub en schrijf je via deze link in voor de cursus. In het opmerkingenveld kun je aanvullende informatie over je inschrijving toevoegen. Je ontvangt een bevestigingsmail als we je inschrijving hebben ontvangen.