Handleidingen buitenboordmotoren

Geplaatst op 19-04-2022  -  Categorie: Algemeen

De drie randmeren zijn uitgerust met een 4 pk Yamaha buitenboordmotor. Twee daarvan hebben een blauwgrijze kap en één heeft een witte kap. Er zit een klein verschil tussen deze 2 typen Yamaha buitenboordmotoren.

Bij de Yamaha’s met de BLAUWGRIJZE kap draai je de benzinekraan naar RECHTS open en bij de Yamaha met de WITTE kap naar LINKS!

Voor beide typen Yamaha buitenboordmotoren is een aparte handleiding gemaakt die je geplastificeerd in de zeilboten kunt vinden en ook in de Download pagina van de website kunt downloaden. Hierin staan instructies hoe de motoren te starten met buitentank en hoe de buitentank eruit gehaald en gevuld moet worden. 

Omdat vanaf nu gebruik wordt gemaakt van de buitentanks in de bun, worden de interne tanks van de buitenboordmotoren NIET meer gebruikt en mogen dus ook niet meer gevuld worden. Het voordeel hiervan is dat er minder getankt hoeft te worden (inhoud is 10 liter i.p.v. 1 liter) en er is geen benzinevervuiling meer van het oppervlaktewater.

Belangrijk is dat de ontluchtingsschroef in de tankdop van de buitentank altijd open moet staan tijdens het varen en dat alleen SUPER PLUS E5 wordt getankt.