Gevolgen Coronavirus voor de Zeilclub (update 8 mei 2020) - Goed nieuws!

Geplaatst op 18-03-2020  -  Categorie: Algemeen

Deze week heeft het bestuur van de Zeilclub weer vergaderd om de situatie met betrekking tot het Coronavirus opnieuw te bekijken. Dit keer hebben we goed nieuws! Onze bootsmannen werken hard om de openzeilboten en de kajuitjachten van de Zeilclub vaarklaar te maken zodat deze al op zeer korte termijn beschikbaar zijn voor gebruik en/of verhuur. Omdat we door de omstandigheden alle lessen en tochten tot halverwege september hebben moeten afzeggen, is er nu nog veel ruimte beschikbaar in de planning. Wees er daarom snel bij! 

Aangezien veel leden dit jaar vakantie in eigen land zullen moeten vieren, biedt de verhuur van de Zeilclub kajuitzeiljachten een mooie gelegenheid om dat op een leuke en veilige manier met het gezin vanaf het water te doen. We hopen dan ook op een grote belangstelling! Ook als Zeilclub is dit voor ons van groot belang aangezien de verhuur van onze kajuitzeiljachten dit jaar waarschijnlijk onze enige inkomstenbron is. Het gebruik van de openzeilboten is natuurlijk gratis als onderdeel van het Zeilclub lidmaatschap. 

Vanaf wanneer kan ik een zeilboot reserveren?

Alle zeilboten zijn per direct via de website te reserveren en beschikbaar vanaf de volgende datums:

  • De openzeilboten IBAN (Randmeer Limited Edition), Koersvast (RandmeerTouring) en Swift (Centaur) vanaf zaterdag 9 mei 2020 vanuit jachthaven Dragt in Aalsmeer
  • Kajuitzeiljacht TIKKI€ (Etap 26i) vanaf maandag 18 mei 2020 vanuit jachthaven Dragt in Aalsmeer
  • Kajuitzeiljacht iDEAL (Beneteau Oceanis 31) vanaf maandag 25 mei 2020 vanuit jachthaven Andijk in Andijk*
  • Kajuitzeiljacht S€PA (Hanse 350) vanaf maandag 18 mei 2020 vanuit jachthaven Andijk in Andijk

*Er is een kans dat de iDEAL een week eerder beschikbaar is en dus nog tijdens de Hemelvaart periode kan worden gehuurd. Neem contact op met de Commissaris Zeilvlootexploitatie als je interesse hebt.

Bezettingsgraad
Om dit jaar een zo hoog mogelijke bezettingsgraad en dus opbrengst van de kajuitzeiljachten te realiseren, hebben we besloten dat verhuur voor een langere periode in principe voorrang heeft op verhuur voor een kortere periode. Mocht dit zich voordoen, dan zal dit altijd plaatsvinden in overleg tussen de huurders en de Commissaris Exploitatie. 

Eigen risico & verantwoordelijkheid
Het gebruik van de zeilboten vindt plaats op basis van eigen risico en verantwoordelijkheid. We gaan er vanuit dat iedereen zich aan de richtlijnen van de regering en de Bank (geen doorbreking van de teams A en B) houdt. Voor schoonmaak/ontsmettingsmiddelen dien je zelf te zorgen en uiteraard laat iedereen de boten weer netjes en schoon achter. 

Lessen en Tochten

Mochten er aan het eind van het seizoen mogelijkheden zijn om alsnog lessen en/of tochten te organiseren dan zullen we dit zeker overwegen. 

Dank aan de bootmannen en hulpen voor hun inzet. Voor eventuele vragen over de verhuur van de kajuitzeiljachten kun je contact opnemen met de Commissaris Zeilvlootexploitatie. Maak er ondanks alles een mooi seizoen van en blijf gezond! 

Met vriendelijke zeilersgroet, 

Bestuur Zeilclub ABN AMRO