Cursus Klein Vaarbewijs

Geplaatst op 28-12-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur:

In februari en maart 2023 organiseert de Zeilclub ABN AMRO weer een online cursus Klein Vaarbewijs I & II voor leden en niet-leden. Deze cursus bereid je voor op het officiële CBR-examen. 

Vaar je wel eens en wil je meer kennis en zekerheid over verkeersregels, veiligheid, techniek, navigatie etc. en/of vaar je op een snelle motorboot of wil je dat gaan doen? Dan is deze cursus iets voor jou. Het Klein Vaarbewijs is een internationaal certificaat (ICC: International Certificate of Competence) dat aantoont dat je met een pleziervaartuig mag varen. Het bezit hiervan is vaak een vereiste als je in het buitenland een zeil- of motorboot wilt huren. Als Zeilclub lid is het ook een vereiste als je (in de toekomst) een kajuitzeiljacht van de Zeilclub wilt huren.

De cursus Klein Vaarbewijs I & II wordt wekelijks gedurende 8 weken gegeven en bestaat uit: a) online video-lessen en voorbereidende huiswerkopgaven die je op eigen tempo kunt uitvoeren en b) online bijeenkomsten op iedere donderdagavond van 19:00-21:00 uur voor extra uitleg, toepassing, feedback en samenwerkingsopdrachten.

Houd rekening met een wekelijkse studiebelasting van ongeveer 4 uur voor de voorbereiding en het huiswerk en 2 uur voor de bijeenkomsten. De online bijeenkomsten vinden plaats met behulp van Microsoft Teams en voor de leerstof wordt gebruik gemaakt van Google Classroom waarvoor je een Google-account nodig hebt.

De cursus start op 9 februari 2023 en de laatste les is op 13 april. Tijdens de voorjaarsvakantie van 25 februari – 4 maart 2023 zijn er geen lessen.

De cursuskosten bedragen € 105,00 voor leden van de Zeilclub en € 138,00 voor niet-leden. Deze bedragen zijn inclusief de theorielessen en examentraining maar exclusief de kosten voor de cursusmaterialen en het CBR-examen. Een opgave van de zelf aan te schaffen cursusmaterialen ontvang je na inschrijving.

Als je aan de cursus wilt deelnemen, meld je dan aan via de activiteiten op de website en klik op Inschrijven. Leden van de Zeilclub moeten hiervoor eerst inloggen met behulp van hun gebruikersnaam en wachtwoord. Niet-leden wordt eerst gevraagd om hun gegevens in te vullen voor onder andere de automatische incasso.

Heb je nog vragen, neem dan contact op met de docent Mark Wiggerman via het e-mailadres sjiwebraav.[antispam].@zcaab.nl.